Financial Accountant

Malmö/Stockholm, Sweden

Financial Accountant
Full-Time
Apply for this job

Macrobond Financial fortsätter sin tillväxt och söker nu en Financial accountant till sitt huvudkontor i Malmö.

Som Financial accountant ingår du i ett ekonomiteam med sex kompetenta kollegor, agerar högerhand till Financial controller och rapporterar till vår Group Financial Controller.

Macrobond Financial är sedan starten 2008 ett snabbväxande, lönsamt och internationellt företag med ljus framtid i sikte och ett enastående track-record. Macrobond-applikationen – vår flaggskeppsprodukt, är den enda plattform på marknaden som kombinerar en omfattande makroekonomisk och finansiell databas med lättanvända verktyg för analys och smart datavisualisering. Macrobond förvärvades av Nordic Capital 2018, har 220 anställda och en omsättning på 250 MSEK FY 2021.

Trivs du med högt tempo, i en högpresterande kultur och möjlighet att fortsätta utveckla en modern och effektiv finansfunktion är detta tjänsten och företaget för dig!

Huvudansvar:

  • Löpande bokföring av de Svenska holding bolagen samt våra två legala enheter i Storbrittannien och USA .
  • Huvudansvarig för hela purchase to pay processen för såväl svenska som utlänska legala enheter i koncernen enligt satt process och deadlines.
  • Månads- och årsbokslut för svenska holding bolagen och på sikt även de legala enheterna i Storbritannien och USA.
  • Ansvarig för att upprättande och rapportering av statutory requiermets för de svenska holding bolagen samt de legala henheterna i Storbritannien och USA (primärt årsredovisning och inkomstdeklaration med även övriga ev lagstadgade krav)
  • Kommunikation med revisorerna
  • Kontinuerlig förbättring av redovisningsprocesser och intern kontroll

Erfarenhet och personliga egenskaper:

För att lyckas i denna roll tror vi att du har en högskoleexamen i ekonomi eller motsvarande. Du befinner dig i början av din karriär och letar efter en roll där du får en bra bas inom finance controll med stora utvecklingsmöjligheter.

Du är en person som känner stort egenansvar med nyfikenhet, driv och hög problemlösningsförmåga. Du trivs i en roll där du kan jobba självständigt, men även vara en team player och trivs med mixen av dessa två!

Macrobond är i kontinuerlig utveckling och tillväxt. Här sker ständig förändring och omprioritering för att optimera arbetssätt och leverans. Vi söker dig som trivs i en dynamisk och snabbföränderlig miljö och som lätt anpassar dig. För oss är det viktigt att du värdesätter ett modernt sätt att arbeta både när det gäller verktyg och tankesätt.


Företagskultur och erbjudande?

Stämningen på Macrobond präglas av en känsla av framgång. Miljön är internationell, dynamisk och med en hög tillväxtagenda och solid ekonomi. Organisationsstrukturen är platt och allas bidrag är lika uppskattad. Vi har höga förväntningar på alla våra medarbetare. Här är alla viktiga.  

Företagets kontinuerliga utveckling och tillväxt ger utrymme för personlig utveckling och goda karriärmöjligheter.


Om Macrobond-produkten:

Vår Applikation ger användarna tillgång till en ständigt uppdaterad global databas med data insamlad från primära källor som centralbanker, statistikbyråer, tillsynsmyndigheter och internationella källor som OECD och IMF. Denna integrerade forskningslösning gör det möjligt för användare att gå från att välja data till att omedelbart tillämpa ett brett spektrum av analyser på ett sätt som är både lätt att arbeta med och underlättar anpassning och full kontroll. Med inbyggda diagram-, presentations- och onlinepubliceringsverktyg kan användare leverera professionella diagram och rapporter med minimal inmatning och tid, vilket minimerar arbetsbördan för att underhålla och uppdatera publikationer. Exempel på klienter är; investmentbanker, centralbanker, affärsbanker, hedgefonder, universitet och stora företag.

Läs mer på: www.macrobond.com


Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)

  • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
  • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.


Välkommen med din ansökan!

Apply for this job